Rólunk

Az első félmaratont 2009-ben az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ az amerikai Békehadtest önkénteseivel együttműködve szervezte meg Beregszászi Borvidék Félmaraton címmel, melynek célja a sportolás népszerűsítése mellett a beregi borvidék szépségeinek és kultúrájának bemutatása volt.

6Az akkori versenyen mindössze 10 futó startolt el, de az évről-évre megrendezett félmaraton egyre népszerűbb lett a sportolók körében. A város és a környező falvak iskolásai rendszeresen részt vesznek a rendezvényen, de a környező városokból, Ukrajna több megyéjéből, sőt Magyarországról is egyre többen regisztrálnak a futóversenyen. Így 2015 októberében több mint 350-en álltak a startvonalhoz.

 

2015-től a futóverseny a Beregszászi Jótékonysági Félmaraton nevet viseli, melyet az ADVANCE és az Ökumenikus Segélyszervezet közösen szervezett meg. A névváltoztatás célja: felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai segélyprogramjára, és minél több adományozót toborozni Magyarországról a 1353-as adományvonalon keresztül; hogy minél több embert buzdítsunk a háború nyomán kialakult súlyos gazdasági helyzetben nehézségekkel küzdő családokat segítő segélyprogram támogatására. Ezért minden induló pólóján ott szerepelt a Segélyszervezet 1353-as adományvonalának száma.

Beregszaszi_Jotekonysagi_Felmaraton_151003-9

 

A 1353-as adományvonal bármikor felhívható, ezzel is közösséget vállalva a jó cél érdekében futókkal, és a hívásonkénti 250 forinttal segítséget nyújtható a mindennapokban nehézséggel küzdő kárpátaljai, ukrajnai embertársainknak.